За изследователския проект съобщи Германският аерокосмически център DLR на своя сайт. За

...
За изследователския проект съобщи Германският аерокосмически център DLR на своя сайт. За
Коментари Харесай

Ето къде плащат 18 хил. евро за два месеца спане и лежане

За изследователския план съобщи Германският аерокосмически център DLR на своя уебсайт. За реализирането му центърът се нуждае от " наземни астронавти " - участници в проби, подготвени да прекарат 60 дни в леглото, без спиране, заяви.

(Във видеото може да научите повече за: Мистерията на сънищата)

60 дни в леглото - почивка или изтезание?

На пръв взор звучи като добра концепция: два месеца без будилник и без да се постанова да бързате за някъде. Дори още по-добре: два месеца, през които не би трябвало да правите безусловно нищо.

Това обаче не е чак толкоз просто. Леглото ще е под надолнище от шест градуса, от което следва, че главата ще бъде под равнището на краката - и то от самото начало. В това състояние на тялото към главата ще има прилив на течности, а вътрешните системи на организма ще би трябвало да се реорганизират. Освен това ще се промени натоварването на мускулите и още, и още.

Учените ще наблюдават какво се случва с човешкото тяло, когато то е в състояние, близо до това на същинските астронавти. Изследването се организира, с цел да няма изненади по време на галактически задачи. Така астронавтите ще знаят по-добре по какъв начин вярно да се приготвят за дълги полети.

Участниците в тестовете ще бъдат разграничени на групи. В едната ще се извършват извършения за устойчивост и заякване на мускулите - в легнало състояние, несъмнено. В другата група мускулите на тестваните лица ще бъдат съкращавани благодарение на електрически импулси. След като сравнят другите техники и резултати, учените ще могат да дефинират по какъв начин по-добре да поддържат жизнеността на тялото на астронавта.

Участниците ще бъдат обилно възнаградени

Изследвания като това се организират от 1980-те години. Първата група ще " легне " през септември 2024 година, а идната - през април 2025. Всеки от участниците ще получи заплащане в размер на 18 000 евро.

Могат да вземат участие дами и мъже на възраст сред 24 и 55 години, с растеж от 1,53 до 1,90 метра, с показател на телесната маса (ИТМ) между 18 и 30, в положително здраве, непушачи и с добър немски език.

Изследването ще се организира в Кьолн, където се намира централата на Германския аерокосмически център. След като прекарат два месеца в леглото, участниците ще бъдат в детайли изследвани в продължение на още три месеца.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР